1 Eylül 2013 Pazar
KEKLİ KADAYIF TATLISI
300 - 400 Gr. Tel Kadayıf
4 Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı İri Kıyılmış Ceviz
1 yemek kaşığı Tereyağı veya Margarin
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
4 Su B. Su
3,5 Su B. Toz Şeker
Bir kaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI: Kadayıfı didikleyip yağlanmış fırın kabına kadayıfın yarısını yayıyoruz. Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. İçine ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip mikser ile çırpıyoruz . Kek karışımını tepsiye kadayıfların üzerine döküyoruz. Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz. Tereyağı ve sıvı yağını ayrı bir yerde eritiyoruz. Kadayıfın üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su ve şekeri 5 dakika kaynatıyoruz . Bir kaç damla limon suyunu da ekleyip ocağı kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz Kadayıf fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz. AFİYET OLSUn
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder